Ajankohtaista

16.06.2016
snautseri p&s pentuja syntynyt 26.5.2016

Belgianpk. tervueren

 BELGIANPAIMENKOIRA TERVUEREN

 Niinan pitkäaikainen haave omasta tervusta toteutui vuonna 2010 ja olihan kyseisen rotuun tutustumiseen käytetty jo 15-vuotta, mm. näyttelyissä kyseisen rodunedustajia esittäen. Samaan aikaan Niinan ja Sarin täti Päivi oli myös ottamassa itselleen uutta, jo järjestyksessään neljättä tervua. Kun Suomesta ei sopivanlaista pentuetta ollut, päätettiin etsinnät sijoittaa ulkomaille. Niin löytyikin Saksasta kennel von Virunique, johon laiteltiin varovaisesti kyselyä, olisivatko he valmiita myymään Suomeen kahta pentua, heillä kun kyseinen pentue oli järjestyksessään vasta neljäs. Myöntävä vastaus kuitenkin tuli ja reissua Saksaan varailtiin. Kuitenkin kun lennon oli tarkoitus lähteä seuraavana aamuna, ilmoitettiin uutisissa Islannissa purkautuneesta tulivuoresta ja sen aiheuttamasta tuhkapilvestä. Niin lentokenttiä alettiin toinen toisensa jälkeen sulkea ympäri Eurooppaa. Koko päivä vietettiin televisiota seuraten ja internettiä selaten ja yritettiin löytää toinen keino päästä Saksaan. Ainoaksi vaihtoehdoksi löytyi laivalla Tallinnaan ja sieltä autolla Saksaan. Pentujen kasvattajat Joachim ja Tanja lupautuivat ajamaan etelä-Saksasta Puolan rajalle, jotta ajomatka olisi hieman lyhyempi. Päivi joutui jättämään reissun välistä sillä hän ei voinut olla poissa töistä ja niin Niina lähti isänsä Askon kanssa ajamaan lauantai aamuna klo.04.30. kohti Helsinkiä. Pentujen hakureissulle jouduttiin töiden takia vetämään tiukka aikataulu ja niin sitä ajettiin 3500km, Saksaan ja takaisin, plus laivamatkat, neljään päivään ja niin pennut Sisko-Daim ja Veli-Dumle saapuivat Suomeen. Ja kertaakaan ei ole kaduttanut ;)

DAIM DIAMANT VON VIRUNIQUE "SISKO-DAIM"sipupaa2.jpg

sisko2.jpg

                                                                      s.20.02.2010    

Saavutukset näyttelyistä: 4 x SERT, 3 x CACIB (2 x Suomi, 1x Viro)

HEW-11 (HELSINKI WINNER 2011) 

isä: Chocolat de la Maison Kyrel

emä: Benshiwa von Virunique

om. Niina Hakulinen & Päivi Karhu

Muuta: Sisko-Daim asuu Niinan luona. Siskon kanssa harrastellaan näyttelyitä, tottistelua ja agilitya, sekä talvisin potkukelkkailua.

            DUMLE DIPLOMAT VON VIRUNIQUEvelipaa2.jpg

veli2.jpg

s.20.02.2010

Saavutukset näyttelyistä: VA-SERT, VA-CACIB, Saksan Jun-SERT

isä: Chocolat de la Maison Kyrel

emä: Benshiwa von Virunique

om.Päivi Karhu & Niina Hakulinen

Muuta: Veli-Dumle asuu Päivin luona. Velin kanssa harrastellaan näyttelyitä, tottistelua ja talvisin potkukelkkailua.

"Siskon" ja "Velin" sukutaulu:

sv_suku.png 

"Kaverille kans"- niinhän siinä kävi, ystävä hädässä tunnetaan. Niina ja Päivin pitkäaikainen ystävä, Nina Liimatainen oli myös pentua vaille ja Suomessa ei jälleen kerran ollut, etsittyä pentua tarjolla. Ei muuta kuin internet kovaan käyttöön ja tutkailemaan ulkomaisia tervu-kasvattajia. Ja pian tulosta syntyi, Belgia ja kennel the Red Dragon. Pentu varattiin ja lennot Belgiaan myös. Toivottiin vain että tuhkapilviä ei taivaalla näkyisi. Ja ei niitä tullutkaan. Auto vuokrattiin Brysselin lentokentältä ja matka taittui joutuisasti pieneen Poederleen kaupunkiin. Aikamme pentujen vilinää ja vilskettä seurattuamme, kaikkien huomio kiinnittyi mustapantaiseen pikku riiviöön. Siinä se oli, valinta oli tehty. Pentu mukana lähdimme ajelemaan vuokra-autolla takaisin kohti Brysseliä. No niin kuin olettaa saattoi, kaikki ei tietenkään mene kuin elokuvissa. Lentoyhtiöltä tuli tekstiviesti, illan lentomme oli peruttu. Lentokentältä  meille kerrottiin asian todellakin olevan näin, mutta lentoyhtiö tarjosi meille hotellimajoituksen seuraavaksi yöksi, täysylöspidolla. Loppu hyvin kaikki hyvin, seuraavana aamuna pääsimme lentämään takaisin Suomeen. Ja niin pääsi pikku Aaron uuteen kotiinsa Kuusankoskelle

                                         KING THE RED DRAGON aaronpaa.jpg

aaron2.jpg  

        s.06.08.2011

Om. Liimatainen Nina, Hakulinen Niina & Karhu Päivi

"Aaronin" sukutaulu:

aaronin_suku.png